تأثیر تعاملات اجتماعی بر الگوهای رفتاری مردم در فضاهای شهری (مطالعه موردی: پیاده راه میدان شهرداری رشت، ایران)

برگرفته از مقاله رضا عسکری زاد و حسین صفری – انتشار ۲۰۲۰ ژورنال Cities

Askarizad, R., & Safari, H. (2020). The influence of social interactions on the behavioral patterns of the people in urban spaces (case study: The pedestrian zone of Rasht Municipality Square, Iran). Cities, 101, 102687. doi: https://doi.org/10.1016/j.cities.2020.102687

در این مطالعه سعی شده است تأثیر تعاملات اجتماعی بر الگوهای رفتاری افراد در فضاهای شهری بررسی شود. بر این اساس، با استفاده از تکنیک چیدمان فضایی و مشاهدات تجربی فعالیت های عابرین پیاده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان می دهد که تعاملات اجتماعی تأثیر عمیقی بر نحوه رفتار مردم در فضاهای شهری دارد. بطوریکه این تأثیر رفتاری که ناشی از کیفیت محیط ساخته شده می باشد، به افراد منتقل شده و بر نحوه رفتار آنها در زندگی شخصی نیز تأثیر می گذارد. این تحقیق با نشان دادن عوامل موثر در فضاهای شهری اجتماع پذیر، به معماران ، طراحان شهری ، روانشناسان محیطی، سیاست گذاران و مدیران گردشگری کمک می کند.
لازم به ذکر است که ژورنال Cities از انتشارات الزویر در زمره برترین نشریات مطالعات شهری در دنیا با ضریب تاثیر 5.83 در گروه Q1 شاخص استنادی علوم اجتماعی SSCI قرار دارد. همچنین شاخص h-index این ژورنال در اسکوپوس برابر با 90 می باشد.

لینک مقاله

کلید واژه ها: پژوهشی علمی پژوهشی موسسه جهاد دانشگاهی رشت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت الگو رفتار ژورنال cities موسسه جهاددانشگاهی گیلان isi مطالعات شهری اسکوپوس