• جمعه، ۲۶ مرداد ۱۳۹۷

• چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • 111 بازدید

برگزاری نخستین جشنواره منطقه ای نگرش خلاق در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت

نخستین جشنواره منطقه ای نگرش خلاق با رویکرد صادرات محصولات بومی ایران و گیلان به مناسبت روز جهانی گرافیک از 8 لغایت 13 اردیبهشت ماه 97 در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت برگزار شد .این جشنواره با هدف پاسداشت روز جهانی گرافیک به عنوان رخداد مهم مرتبط با عرصه گرافیک ، همچنین توجه به نقش گرافیک در صنعت و تاثیر آن بر صادرات محصولات ایرانی برگزار شد.نیز آشنایی با استانداردهای جهانی طراحی گرافیک مرتبط با صادرات و ترغیب هنرمندان جوان به خلق آثار گرافیکی در راستای ارتقا تولید محصولات بومی و ملی و هماهنگی با ارزش ها و فرهنگ ایرانی از دیگر اهداف جشنواره بود.

جشنواره در سه بخش مسابقه و نمایشگاه ،کارگاههای تخصصی و غرفه های تولید و اشتغال برگزار شد .آثار نمایشگاهی در سه محور آرم ،پوستر و بسته بندی  بود.

316 اثر وارد دبیرخانه جشنواره  شد که پس از بررسی هیات داوران 156 اثر وارد بخش نمایشگاهی جشنواره شد.پس از بررسی نهایی آثار نمایشگاهی توسط هیات داوران  در هر بخش یک نفر به صورت برگزیده و دونفر به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.

در بخش بسته بندی اثر خانم زهره محیطی به عنوان اثر برگزیده و آثار خانمهامهرنوش کاظم خواه و فاطمه صفرزاده برتر شناخته شدند. در بخش آرم ، خانم راحله امیری نفر برگزیده و خانم زینب مجیب یزدانی و آقای احد اسلامی برتر شدند و در بخش پوستر تنها اثر خانم محدثه همتی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.به آثار برگزیده جشنواره لوح تقدیر  و جایزه و به نفرات برتر لوح تقدیر اهدا می گردد.
در حوزه بسته بندی عناصر بصری همچون خلاقیت در ساختار حجمی و رنگ بسته ،طراحی نام تجاری محصول ،رعایت اصول چاپ در بسته بندی محصولات صادراتی بومی ایران و گیلان ملاک ارزشیابی داوران قرار گرفت. باتوجه به اهمیت بسته بندی چای که بخش عمده ای از تولیدات کشاورزان استان گیلان می باشد اکثریت طراحی های بسته  های اجرا شده در ارتباط با محصول مورد نظر بررسی گردید.
در حوزه طراحی آرم و نشانه با توجه به حجم وسیعی از آثار ارسال شده از سوی مراکز دانشگاهی نمونه هایی مورد ارزیابی قرار گرفتند که صرفا مرتبط با موضوع و تم اصلی جشنواره یعنی صادرات بومی منطقه گیلان بود .در این حوزه عواملی همچون تناسب موضوع با فرم و محتوا ،قابلیت اجرا در دوسایز ،کیفیت اجرا و رعایت ترکیب بندی در کادر مدنظر قرار گرفت .
در زمینه طراحی پوستر آثار ارسالی با محوریت صادرات بومی و با توجه به عواملی همچون ارتباط ایده با تکنیک ،رعایت ترکیب بندی و تناسب با موضوع کار مورد بررسی قرار گرفت .
بخش دیگر جشنواره برگزاری کارگاههای تخصصی بود.کارگاه  بسته بندی محصولات صادراتی ایران ،تکنیک های آرم ،Type and Image و عکاسی خلاق تبلیغاتی در قالب جشنواره در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت برگزار شد.
کارگاه نظارت بر چاپ همراه با بازدید از یکی از مجهزترین مراکز چاپ و نشر شهرستان رشت بود .کارگاه طراحی پوستر نیز برای دو دسته مخاطب دانشجویی و دانش آموزی به صورت جداگانه برگزار شد که با استقبال چشمگیر دانش آموزان مواجه شد .
در بخش دیگر جشنواره که برپایی غرفه های تولید و اشتغال به صورت دانشجویی و آزاد بود دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های هنر توانستند دست سازهای خود را در معرض نمایش بگذارند و برای فروش اقدام نمایند .

دبیرهنری  نخستین جشنواره منطقه ای نگرش خلاق ،خانم سمیرا صفاری و دبیر اجرایی آن خانم آزیتا روستا بودند .سیندخت رضایی ،سمیرا صفاری،  پریسا لطیفی ، شهره بیروتی،  میترا بابایی،  رزیتا صفری صدیق، تانیا قادری ومریم مولایی شورای هنری جشنواره را تشکیل دادند و هیات داوران میترا بابایی ، شهره بیروتی و تانیا قادری بودند.