کارگاه آموزشی فرهنگی گپ و گفت هویت زبان مادری(گیلکی) برای اولین بار در محیطی دانشگاهی در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت برگزار شد.

کارگاه آموزشی- فرهنگی گپ و گفت صمیمانه هویت زبان مادری(گویش ها و لهجه های گیلانی) در مورخه دوشنبه 05/09/1397 به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت در مجتمع آموزشی پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان با حضور گرم دانشجویان گرامی و همکاران محترم برگزار شد. ماحصل گپ و گفت هویت زبان مادری ابتدا با سخنان استاد پرویز فکر آزاد در مورد آسیبهای زبان گیلکی و همچنین به دلایل جغرافیایی، سیاسی وآموزشی و فرهنگی آن پرداخته شد. وی در ادامه به عدم آموزش زبان گیلکی در آموزشگاهها، مدارس و دانشگاهها و امتناع والدین از صحبت کردن گیلکی در منزل اشاره داشت.ایشان همچنین اشاره داشت که زبان مادری از رادیکالیسم و ناسیونالیسم افراطی جلوگیری کرده وبه حفظ و یکپارچگی ملی و ایجاد و ارزش هویت اقوام کمک شایانی می کند. سپس وی به خواندن داستان گیلکی که نوشته های ایشان بود پرداختند ودر خوانش داستان، از مشارکت دانشجویان علاقه مند استفاده شد.

استاد فکرآزاد در پایان متذکر شد: همانطور که موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت  در برگزاری کارگاه زبان گیلکی در محیط دانشگاهی  نسبت به دانشگاههای دیگر استان پیشقدم بوده در آینده نیز به ایجاد کرسی زبان و ادبیات گیلکی پیشقدم باشد.

گپ و گفت در مورد زبان مادری(زبان گیلکی) نیز توسط خانم ماریا آرمیون زبانشناس و پژوهشگر پژوهش های زبانی با استناد برکتب دانشگاهی و  با تکیه بر رده شناختی پرداخته شد. همچنین نمونه هایی از قدیمی ترین  متون گیلکی از کتاب الابانه و دوبیتی های شرفشاه دولابی توسط ایشان معرفی شد.

گفتنی است استقبال و علاقه دانشجویان موسسه برای این کارگاه بسیار ستودنی بود. این کارگاه از طرف صدای گیلان (رادیوگیلان) پوشش خبری شد.

این کارگاه برای اولین بار در محیطی دانشگاهی در سطح استان گیلان با همکاری، همت و تلاش معاونت دانشجویی و فرهنگی در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت برگزار شد.